Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η 'Εικόνα' της NASA για το Μέλλον των Ανθρώπινων Διαστημικών Ταξιδιών.

Γραφική αναπαράσταση της NASA για το μέλλον τις διαστημικής πτήσης. Credit: NASA






         Η NASA κυκλοφόρησε μια νέα διαδραστική γραφιστική αναπαράσταση (infographic) που επιδιώκει να δώσει μια εικόνα για το μέλλον και τις δραστηριότητες της διαστημικής ανθρώπινης πτήσης και το κατά που οδεύει η υπηρεσία. Το νέο σύστημα Διαστημικής Εκτόξευσης και το Orion MPCV (Multi-Purpose Crew Vehicle)-(πολυχρηστικό όχημα πληρώματος) σκοπεύουν κυρίως να πάνε σε μελλοντικούς προορισμούs όπως η Σελήνη, ο Άρης, αστεροειδείς κοντά στη Γη, ακόμα και στα σημεία LaGrange. Θα ήταν εξαίσιο να πάει σε όλους αυτούς τους προορισμούς αλλα -πείτε με πεσιμίστρια- στην πραγματικότητα, θα είμαστε τυχεροί αν θα πάμε σε ένα από αυτά τα επόμενα 30 χρόνια. Αλλά, από τη στιγμή που ο τομέας τις διαστημικής πτήσης πήρε θετικά μηνύματα για χρηματοδότηση του από τις προτάσεις του νέου προϋπολογισμού τις NASA, μπορούμε να ελπίζουμε για την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του MPCV το 2013 η 2014.
           Στον τομέα  "interactive feature"  μπορείς να μάθεις για το SLS και MPCV, καθώς και για διαστημικές στολές, κατοίκηση του μακρινού διαστήματος, επικοινωνίες και πολλά άλλα. Επιπροσθέτως υπάρχουν συνεντεύξεις με κάποιους αστροναύτες  και αξιωματούχους τις NASA.
    Όσον αφορά τους διάφορους προορισμούς, λέει ο αστροναύτης Harrison Schmitt, πρέπει να επιστρέψουμε στο Φεγγάρι καθώς οι αποστολές Apollo μόλις που "έξυσαν την επιφάνεια" και "το Φεγγάρι είναι ένα ιστορικό βιβλίο του τι συνέβη στο εγγύτερο στη Γη διάστημα και τι συνέβη κατά τι παιδική ηλικία του ηλιακού μας συστήματος. Η πραγματική γεωλογική αξία του Φεγγαριού είναι το να μάθουμε για τον εαυτό μας.
             Ο αστροναύτης Tom Jones μας λέει ότι οι αστεροειδείς επίσης θα μας παράσχουν επιστημονικές πληροφορίες για τις πρώιμες ημέρες του ηλιακού
 μας συστήματος καθώς επίσης και για τους διαστημικούς πόρους, όπως το νερό. Μπορούμε επίσης να μάθουμε πως να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. "Αυτά τα αντικείμενα θα έρθουν κατά πάνω μας στο μέλλον, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Για να επιβιώσουμε μακροπρόθεσμα πρέπει να μάθουμε να επεμβαίνουμε και να εμποδίσουμε μια μελλοντική σύγκρουση, χρησιμοποιώντας την διαστημική μας τεχνολογία στην αλλαγή των τροχιών μερικών τέτοιων αντικειμένων".
                        Ο δημοσιογράφος Leonard David έγραψε ένα άρθρο αυτή την εβδομάδα  για ένα πρόσφατο υπόμνημα τις NASA που μιλά για την πιθανότητα να δημιουργήσει ένα σταθμό σε ένα από τα  σημεία LaGrange (Libration Points) Γης-Σελήνης. Επίσης μια ομάδα εργασίας από μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, διεξάγεται στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα και ο David λέει ότι αυτή η στρατηγική είναι πιθανόν να συζητηθεί με διεθνείς συνεργάτες. Σίγουρα ακούγεται συναρπαστικό αλλά πιθανώς είναι ο πιο ακριβός προορισμός καθώς κάθε πόρος πρέπει να μεταφερθεί εκεί για να χτιστεί ο σταθμός, σε αντίθεση με την προσεδάφιση σε ένα προορισμό όπως η Σελήνη η ένας αστεροειδής όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιθανοί πόροι από εκεί.


ΠΗΓΗ :http://www.universetoday.com
Ελληνική απόδοση από άρθρο της NANCY ATKINSON  στις 14 Φεβρουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου