Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) μπορεί να γίνει εξομοιωτής πτήσης για τον Άρη.

     

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS)


      Η Διαστημική υπηρεσία τις Ρωσίας, Roscosmos έχει προτείνει την επιμήκυνση της διάρκειας των μελλοντικών αποστολών του διαστημικού σταθμού από τους τωρινουs έξι μήνες, σε ένα χρόνο και παραπάνω, με σκοπό να επιδιώξει το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος. Δηλαδή τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις πέρα από την χαμηλή γήινη τροχιά.
       Νωρίτερα οι χώρες που είναι αναμεμειγμένες με το εγχείρημα του σταθμού συμφώνησαν ότι αυτός μπορεί να μείνει σε χρήση μέχρι και το 2020. Η Rocosmos πιστεύει ότι ο εναπομείναντας χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξομοιώσει μακρινά ταξίδια από πλανήτη σε πλανήτη, σε τροχιά, μαζί και με αλλά πειράματα στη Γη, το τελευταίο από τα οποία MARS-500 ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη.
      Ένα πλήρωμα έξι εθελοντών ξόδεψε 520 μέρες σε απόλυτη απομόνωση σε πειραματικές εγκαταστάσεις στο Ινστιτούτο Ιατρικής και Βιολογικών Προβλημάτων στη Μόσχα, εξομοιώνοντας ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στον Άρη.
        Ο Alexei Krasnof, διευθυντής τον επανδρωμένων πτήσεων τις Rocosmos μας ενημερώνει.
        "Εμείς και οι συνεργάτες μας συζητάμε την πιθανότητα επανάληψης αυτού του πειράματος σε πραγματικές συνθήκες πτήσης στον Διαστημικό Σταθμό. Η διάρκεια του πειράματος παραμένει ανοικτή με πολλούς παράγοντες να προσμετρώνται.  Πιθανώς δεν είναι αναγκαίο να απομονώσουμε μέρος του πληρώματος για περισσότερες από 500 μέρες όπως κάναμε στη Γη. Ο κύριος στόχος είναι να μοντελοποιήσουμε την αυτοδιατήρηση τον συστημάτων τις πτήσης πάνω στα συστήματα τις υποστήριξης ζωής."
        “Η χρήση του ISS όχι μόνο για παραδοσιακή ερευνα αλλα επίσης για να αποκτήσουμε εμπειρία και γνώσεις για πτήσεις στη Σελήνη και έπειτα στον Άρη
 θα είναι πιο επιθυμητή”
Εδώ πολλά εξαρτώνται από τους συνεργάτες. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοι δεν συμμετείχαν στο πείραμα Mars-500. Θα θέλουν άραγε να συμμετέχουν στο ίδιο πάνω στον ISS? Για την ακρίβεια, αυτό θα απαιτήσει περισσότερη χρηματοδότηση. Εν τw μεταξύ, οι περιορισμοί στον προϋπολογισμό οδήγησαν τη NASA να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ρομποτικό πρόγραμμα “ExoMars”.
Είναι επίσης ασαφές πόσοι αστροναύτες θα "δρουν" πάνω στον ISS κατά τη διάρκεια του πειράματος, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μπορεί να φιλοξενηθεί 6-μελές πλήρωμα.
       Η μονοετής παραμονή σε τροχιά είναι ένα μάλλον ρεαλιστικό σενάριο. Βιντεοσκοπημένο υλικό από την προσγείωση του πρώτου πληρώματος του Σταθμού μας δείχνει ότι οι αστροναύτες ήταν ανίκανοι να περπατήσουν εξαιτίας μυϊκής ατροφίας που προκλήθηκε από την χρόνια έκθεση σε μηδενική βαρύτητα
   Οι Ρώσοι κοσμοναύτες όμως,  Vladimir Τitov και Musa Manarov, έμειναν σε τροχιά έναν ολόκληρο χρόνο, και ένας άλλος Ρώσος κοσμοναύτης, Ο Valery Polyakov, κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη διαστημική πτήση που διήρκησε  438 μέρες. Όσον αφορά τη μυϊκή ατροφία, μπορεί να καταπολεμηθεί επιτυχώς με φυσικές ασκήσεις.


Πρωτογενής πηγή:RIA NOVOSTI
Ελληνική απόδοση από: http://www.marsdaily.com


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου